Home
woensdagavond gratis
cursussen Voorburg
cursussen Naaldwijk
locaties/inschrijven
Tieleke Huijbers
najaar cursussen
Contactformulier
Reizen en excursies
Tinguely NRC 1996
Ospedale di Santa Maria della Scala
Ospedale di Santa Maria della Scala


belangstellenden voor cursus kunstgeschiedenis


Na afloop van de laatste cursus bestaat de mogelijkheid voor iedereen (ook introducees)  om op woensdagavond van 20:00 tot 21:15 gratis 3 lessen volgen.


Siena - woensdagavond 19 mei om 20:00.

Het onderwerp is schilderkunst in de stad Siena in de 15e eeuw in de vroege Renaissance, met de  nadruk op de Ospedale di Santa Maria della Scala van de stad. Henk van Os heeft veel over de fresco’s van dit ziekenhuis geschreven. In 2015 was ik ter plekke (nu een museum) en wil graag de uitzonderlijke werken uit de zalen van het ziekenhuis laten zien.


Dante en Auguste Rodin - woensdagavond 26 mei om 20:00.

De invloed van het werk van de schrijver en dichter Dante in de beeldende kunst. Veel aandacht aan de Hellepoort. Het werk van Auguste Rodin. Tientallen jaren heeft hij aan het ontwerp van deze deur In opdracht van de Franse regering begint de beeldhouwer Auguste Rodin omstreeks 1880 aan dit werk.(onvoltooid). De talrijke figuren die hij creëert voor deze monumentale poort, blijken een eindeloze bron van ruimtelijke vormen en sculpturen op te leveren, waar hij steeds weer gebruik van maakt. De Helleport was bedoeld als de entree van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.


Egypte - woensdagavond 2 juni  (onder voorbehoud )

Een les in de serie algemene kunstgeschiedenis. Het is al heel lang geleden dat ik deze cursus verzorgde. Nu kunt u daar alsnog kennis mee maken op deze woensdagavond.
Bij voldoende belangstelling volgen er nog 9 woensdagavonden.


Als U deze gratis woensdagavond lessen wenst te volgen stuur dan een e-mail aan

kunst-en-reizen@hotmail.com

U krijgt dan automatisch bericht terug. Het kan dat het antwoordbericht in de map ‘ongewenste mail’ is  geplaatst. Geef dan in uw map 'ongewenst' aan dat het bericht NIET ongewenst is en dit bericht  in het 'postvak in' geplaatst kan worden.
Kunst en Reizen  | kunst-en-reizen@hotmail.com
Top