KANDINSKY LEZING
5 september 2024Donderdag 5 september is er weer een lezing  in Naaldwijk.  Nu over de schilder Wassily Kandinsky.

In het museum H ‘ART Amsterdam (vroeger het gebouw van Hermitage Amsterdam ) wordt 10 november 2024  de tentoonstelling Wassily Kandinsky: pionier van de abstracte kunst gehouden.

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky (1866–1944) is een van de grootste kunstenaars uit de 20e eeuw. Na een korte carrière in rechten en economie vertrekt hij in 1896 naar München (Duitsland) om schilderlessen te nemen. Het is het begin van zijn artistieke carrière. Tijdens zijn verblijf in München reist hij onder andere naar Nederland, Tunesië, Italië en Parijs. Als in 1914 de oorlog uitbreekt, verlaat Kandinsky Duitsland. Pas in 1921 keert hij weer terug.
Een jaar later start Kandinsky in Weimar als docent aan de revolutionaire kunstschool het Bauhaus. In deze periode maakt hij veel aquarellen en schilderijen. In 1933 wordt de school door de Nazi’s gedwongen te sluiten. Kandinsky pakt opnieuw zijn spullen en vertrekt met zijn vrouw Nina Kandinsky naar Parijs. In de voorstad Neuilly-sur-Seine overlijdt hij in december 1944.

Er zijn twee lezingen: een om 10:00 uur en nogmaals om 13:30 uur.
Vergeet u niet op de knop "verzenden"te drukken als het formulier is ingevuld.

Zalencentrum van de Ontmoetingskerk
Zaal: de Ceder of de Rank (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Anjerlaan 47 2671 KH Naaldwijk