Het Noordbrabants Museum brengt van 30 september 2023 tot en met 7 januari 2024 ongeveer tachtig werken van vijf generaties Brueghel bijeen in de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie.
Ondernemend, innovatief en wereldberoemd, de familie Brueghel speelde een centrale rol in de Europese kunst van ca. 1550 tot ca. 1700. Vijf generaties Brueghels maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige en onderhoudende composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen. Deze tentoonstelling herijkt een van de beroemdste families uit de kunstgeschiedenis door de verbanden tussen de verschillende generaties nader te bekijken en voor het eerst aandacht te besteden aan de Brueghel vrouwen.

Ter voorbereiding kunt u zich inschrijven voor de  lezing Brueghel op woensdag 25 oktober in Voorburg om 09:30 en 11:15  en  op donderdag 26 oktober in Naaldwijk om 09:00 en 11.00. 's middags ook om 13:30  Kosten €10 . Introducees ook welkom bij deze lezing. De plaats en de aanvangstijden staan in het keuzemenu.